ΣΦΑΚΙΑ ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗ


 https://frangokastellocrete.blogspot.gr/
sponsoras web tv

FLISVOS ΦΡΑΓΚΟΚΑΣΤΕΛΟ
ΤΗΛ.1 : +302825092069
ΤΗΛ.2 : +302825092301
ΦΑΞ : +302825092042
ΚΙΝ. : +306948001711

E-mail : info@flisvos.net
Url : www.flisvos.net

για αξέχαστες διακοπές στο Φραγκοκαστελλο


Τα Σφακιά είναι ένα μικρό, γραφικό χωριό χτισμένο γύρω από ένα παράκτιο λιμάνι στη νότια Κρήτη. Εδώ έρχονται οι περιπατητές από το Φαράγγι της Σαμαριάς για να πάρουν το καράβι ή το λεωφορείο, ωστόσο, θα ήταν ωραίο να επισκεφθείτε την πόλη για μια-δυο μέρες ή για μια ημερήσια εκδρομή. Το χωριό βρίσκεται 62 χιλιόμετρα νότια των Χανίων, στο τέλος του αγροτικού δρόμου που ξεκινάει από τις Βρύσες Αποκορώνου και σταματάει στα νότια κατά μήκος του νομού Χανίων. Το χωριό έχει διαδραματίσει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην ιστορία των πολέμων εναντίον των κατακτητών της Κρήτης.
Στη Χώρα Σφακίων υπάρχει ένα μικρό πεζόδρομο με ταβέρνες, καφετέριες και καταστήματα ακριβώς δίπλα στη θάλασσα. Υπάρχει μια υπέροχη παραλία με βότσαλα στο μπροστινό μέρος της προκυμαίας του χωριού; Ωστόσο, οι καλύτερες παραλίες είναι απομακρυσμένες και βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα Σφακιά (μερικές παραλίες προσφέρονται για γυμνισμό, επίσης).Οι περισσότερες παραλίες είναι με βότσαλο, αλλά υπάρχουν και μερικές αμμώδεις παραλίες. Στο δρόμο προς Ανώπολη, αν στρίψετε αριστερά μετά τα τελευταία σπίτια του χωριού θα βρείτε μια υπέροχη παραλία με βότσαλα.


Στη Χώρα Σφακίων υπάρχει ένα ΑΤΜ, ένα ταχυδρομείο και ο ΟΤΕ. . Η προκυμαία είναι ιδανική για να χαλαρώσετε κάτω από τις πέργκολες πίνοντας τον καφέ σας ή απολαμβάνοντας το ποτό σας.


Κοντά στα Σφακιά είναι το χωριό Φραγκοκάστελλο  με την ΤΑΒΕΡΝΑ ΦΛΟΙΣΒΟΣ και περίφημο κάστρο, το οποίο αξίζει να δείτε; υπάρχει μια αμμώδης παραλία δίπλα στο κάστρο, που μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε. Κατά την παραμονή σας στα Σφακιά θα πρέπει επίσης να επισκεφθείτε το απομακρυσμένο, παραδοσιακό χωριό Ανώπολη (ο δρόμος είναι γεμάτος στροφές και είναι πολύ επικίνδυνος!) και τη γέφυρα της Αράδαινας λίγα χιλιόμετρα μετά το χωριό. Επίσης, αν σας αρέσει το περπάτημα το απομακρυσμένο παραθαλάσσιο χωριό Λουτρό βρίσκεται σε 2 ώρες απόσταση (5,5 χιλιόμετρα) προς τα δυτικά (μπορείτε επίσης να πάτε στο Λουτρό με πλοίο αλλά και με θαλάσσιο ταξί).

 https://frangokastellocrete.blogspot.gr/